Hubungi kami hari ini 03-2610 7081 / 7083 / 7418 / 7083 / 8271 /7080

Berita

(UPDATE) Permohonan Peperiksaan Perkhidmatan Pelukis Pelan Sesi 1/2020

(UPDATE) Permohonan untuk menduduki Peperiksaan Perkhidmatan Pelukis Pelan Sesi 1/2020 yang akan diadakan pada 09-03-2020 - 11-03-2020 telah dibuka bermula 20-01-2020. Calon-calon boleh memohon dengan mengisi borang permohonan online. Untuk calon JKR, sila pastikan maklumat MyKJ anda lengkap sebelum mengisi borang online. Pastikan juga anda mengisikan alamat email yang aktif untuk sebarang hebahan berkaitan peperiksaan.

Baca lagi

(UPDATE) Permohonan Peperiksaan Perkhidmatan Penolong Jurutera, Penolong Pegawai Senibina dan Penolong Juruukur Bahan Sesi 1/2020

(UPDATE) Permohonan untuk menduduki Peperiksaan Perkhidmatan Penolong Jurutera, Penolong Pegawai Senibina dan Penolong Juruukur Bahan Sesi 1/2020 yang akan diadakan pada 09-03-2020 - 11-03-2020 telah dibuka bermula 20-01-2020. Calon-calon boleh memohon dengan mengisi borang permohonan online. Untuk calon JKR, sila pastikan maklumat MyKJ anda lengkap sebelum mengisi borang online. Pastikan juga anda mengisikan alamat email yang aktif untuk sebarang hebahan berkaitan peperiksaan.

Baca lagi

Takwim & Jadual Peperiksaan Perkhidmatan Tahun 2020 Anjuran JKR Malaysia

Takwim & Jadual Kertas Peperiksaan Jabatan Tahun 2020 anjuran JKR Malaysia telah boleh dimuat turun melalui link di bawah. 

:: KLIK DISINI UNTUK MEMUAT TURUN TAKWIM PEPERIKSAAN 2020::

:: KLIK DISINI UNTUK MEMUAT TURUN JADUAL KERTAS PEPERIKSAAN B01-Pen.Jurutera DLL SESI 1 & 2 / 2020::

:: KLIK DISINI UNTUK MEMUAT TURUN JADUAL KERTAS PEPERIKSAAN C01-Pelukis Pelan  SESI 1 & 2 / 2020::

:: KLIK DISINI UNTUK MEMUAT TURUN SUKATAN PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN (SUBJEK JABATAN) ::

Tuan/Puan yang berhasrat untuk menduduki peperiksaan perkhidmatan dan peperiksaan khas yang dianjurkan perlu mengambil perhatian kepada tarikh-tarikh pembukaan dan penutupan permohonan secara dalam talian yang dipaparkan dalam takwin tersebut. Sebarang rayuan permohonan selepas tarikh tutup, tidak akan dilayan. 

Sebarang perubahan kepada tarikh-tarikh yang dinyatakan dalam takwim tersebut hanya akan dimaklumkan melalui saluran laman portal ini sahaja. Sila layari portal ini dari masa ke semasa untuk maklumat perubahan tarikh jika ada. 

Calon dinasihatkan untuk membaca sukatan peperiksaan untuk maklumat mengenai peperiksaan yang ditawarkan. 

 

Baca lagi

Surat Tunjuk Sebab Gagal Hadir Peperiksaan.

Dimaklumkan bahawa, calon-calon yang telah ditawarkan menduduki peperiksaan, tetapi gagal menghadiri peperiksaan bagi kedua-dua atau salah satu kertas peperiksaan/bahagian yang diambil adalah diminta untuk mengemukakan SURAT TUNJUK SEBAB berkaitan ketidakhadiran tersebut. 

Tindakan pengantungan selama satu (1) sesi  peperiksaan atau setahun (1 Tahun) akan dibuat jika calon gagal mengemukakan surat tunjuk sebab ini. 

Surat tunjuk sebab berkenaan perlu menyatakan alasan ketidakhadiran dan juga disahkan oleh Pegawai atasan yang berkenaan. Dokumen sokongan (surat doktor,surat jabatan, laporan polis, salinan sijil kematian etc.) juga perlu dikemukakan bagi menyokong alasan yang dikemukakan.

Sebarang rayuan yang menyatakan bahawa calon perlu melaksanakan tugas penting di atas arahan Pegawai Atasan adalah tidak diterima. 

Calon boleh mengemukakan surat tersebut ke pihak Unit Peperiksaan Jabatan secara email/faks/pos dan perlu diterima sebelum tarikh buka permohonan sesi peperiksaan akan datang/seterusnya. 

SILA ABAIKAN MAKLUMAN INI JIKA CALON TELAH MENGEMUKAKANNYA SEBELUM INI. 

Baca lagi